česky deutsch polski

Osečná  

Vesnice roku 2001 Libereckého kraje

 

Komorní smíšený pěvecký sbor Canzonetta

Rok založení:
1992

Kontaktní osoba:
Radomír Starý
E-mail:
radomirstary@seznam.cz

Facebook:
Komorní smíšený pěvecký sbor Canzonetta

Canzonetta Komorní smíšený pěvecký sbor Canzonetta zpívá pod vedením sbormistra Radomíra Starého již od roku 1992 a ve městě Osečná působí jako dobrovolné sdružení pěvců pod záštitou pěveckého sdružení CHORUS. Původní obsazení se v průběhu let a s narůstající náročností repertoáru mnohokrát obměnilo, ale jak už to bývá, jádro odolalo a obalilo se kvalitní slupkou stejně postižených milovníků zpěvu v dobré partě. V takobé, která ráda zazpívá na zahradě sousedům při svatbě, přivítá do života nové občánky, nebo se s některými rozloučí před jejich poslední cestou.

Lázně Kundratice, jež jsou součástí obce v malebném kraji Podještědí, navštíví ročně množství pacientů, jimž sbor s potěšením zpříjemní dny pobytu svým vystoupením. Koncertuje však u příležitosti kulturních akcí v místech blízkého i vzdálenějšího okolí, přičemž často spolupracuje s obdobně zaměřenými pěveckými sbory. Již v úvodu činnosti se zrodila tradice nesoutěžních přehlídek sborového zpěvu „Ad fontes“.

V roce 1999 získal sbor ocenění za vlastní vícehlasou úpravu lidové písně Já jsem muzikant ve speciálním vydání televizní soutěže Carusošou, čimž potvrdili své krédo:Je důležité zúčastnit se a vyhrát!

V repertoáru sboru najdeme skladby mnoha historických období, duchovní hudbu současnou, vícehlasé úpravy lidových písní a spirituály. Canzonetta ročně absolvuje na třicet samostatných koncertů i společných vystoupení. Je členem Unie českých pěveckých sborů.

Copyright © 2000-2024, Městský úřad Osečná. Všechna práva vyhrazena. Webmaster: Jiří Hauzer.
Vytvořil rarouš.webdesign, postaveno na redakčním systému Gryphoon.